Gelodurat®

Verkoudheid?
Vastzittend slijm?
Problemen met ophoesten?Gelodurat capsules

 

Gelodurat® op basis van de natuurlijke stof Myrtol gestandaardiseerd vergemakkelijkt het ophoesten van slijm doordat het slijm dunner wordt. Laboratorium proeven hebben aangetoond dat gestandaardiseerd Myrtol bij hoge concentraties antibacteriële eigenschappen heeft. UAD geneesmiddel (RVG 22625). Lees voor gebruik de bijsluiter.

Acute bronchitis

Hoesten is een normale afweerreactie van de luchtwegen op het binnendringen van o.a. stofdeeltjes en ziektekiemen, zoals virussen. Een acute bronchitis ontstaat meestal in samenhang met een verkoudheid. Als een virus niet alleen de bovenste luchtwegen aantast maar ook de bronchiën, ontstaat een acute bronchitis. Bij acute bronchitis produceren de slijmvliezen van de bronchiën meer taai slijm. Een pijnlijke hoest is vaak het gevolg. Het slijm is eerst witachtig, later geelgroenig. Vaak gaat acute bronchitis gepaard met lichte koorts. Bij hevigere symptomen of hoge koorts moet beslist een arts geraadpleegd worden. Gelodurat vergemakkelijkt het ophoesten van slijm doordat het slijm dunner wordt. Laboratoriumproeven hebben aangetoond dat gestandaardiseerd Myrtol bij hoge concentraties antibacteriële eigenschappen heeft.

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Dosering

3 à 4 Capsules per dag. De capsules een half uur vóór de maaltijd met voldoende water innemen. De laatste dosis bij voorkeur vóór het slapengaan. Capsules niet kauwen of fijnmalen.

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid van één van de bestanddelen, bij COPD of longemfyseem.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding wordt het gebruik van Gelodurat niet geadviseerd.

Wat maakt dit product uniek?

Myrtol gestandaardiseerd is een natuurlijke stof die slijm verdunt en tevens een antibacteriële werking heeft.

Samenstelling

Het werkzame bestanddeel is Myrtol gestandaardiseerd. De andere bestanddelen zijn:
Inhoud capsule: koolzaadolie. Capsule: gelatine, glycerol 85%, zoutzuur, sorbitol 70% (niet kristalliserend), hypromellose acetaat succinaat, triethylcitraat, natriumlaurylsulfaat, talcum, dextrine, ammoniumglycyrrhizaat.

Artikelinformatie

Gelodurat is een UAD geneesmiddel (RVG 22625) en in Nederland verkrijgbaar in een verpakking van 20 of 50 capsules.

 

 

Vragen & antwoorden

 • Kunnen kinderen onder de 12 jaar Gelodurat gebruiken?
  Antwoord: Er is geen ervaring met het gebruik van Gelodurat bij kinderen, jonger dan 12 jaar. Om die reden wordt het gebruik bij kinderen afgeraden.
 • Wat moet ik doen als ik teveel capsules heb ingenomen?
  Antwoord: Wanneer je te veel Gelodurat hebt ingenomen, neem dan direct contact  op met een arts of apotheker. Bij te hoge doseringen kunnen de volgende verschijnselen optreden: misselijkheid, braken, krampen, in ernstige gevallen bewusteloosheid en problemen met de ademhaling. In zeldzame gevallen kunnen complicaties van het hart- en vaatstelsel optreden.
 • Wat is Myrtol?
  Antwoord: Myrtol is een natuurlijke stof afkomstig van de pijnboom.
 • Hoe kan ik Gelodurat het beste bewaren?
  Antwoord: Gelodurat buiten bereik en zicht van kinderen houden. Bewaar dit geneesmiddel beneden 25° C.
 • Hoe herken ik een vastzittende hoest?
  Antwoord: Het hoesten gaat gepaard met kleverig slijm dat moeilijk loskomt en gaat gepaard met veel geluid. Dit hoor je bij het ademhalen en bij het hoesten. Je hebt een zwaar en vol gevoel op de borst.
 • Wat is acute bronchitis?
  Antwoord: Acute bronchitis is een ontsteking van de lagere longen (de bronchiën). Acute bronchitis ontstaat vaak na een verkoudheid of periode van griep.


Bijsluiter-download               Bestellen-Gelo